Vélemények

Dátum: 2017.10.12

Feladó: Smithe594

Tárgy: John

Nice blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out. Please let me know where you got your design. Bless you kccgkagbegcgbkcb

Dátum: 2016.02.19

Feladó: Topor Istvánnak

Tárgy: Petőfi elveszett levelei

megtaláltam Vasvári professzort, de mivel 1985-ben elhunyt, nem nagyon hiszem, hogy 2013-ban Petőfi verset talált és interjút adott:
https://mtk.bme.hu/?page_id=2511

Dátum: 2016.01.23

Feladó: Kovalik András

Tárgy: Időpontok tisztázása

Kedves Topor István.
A Debreceni 2. huszárezred kitüntetettjei között szereplő Békessy Béla halálának időpontja összeállításában nem egyezik a közismerttel. Feltételezem, hogy elírásról van szó. Anyagában a sebesülés júli 14 és a halála időpontja 3 nap múlva??? 16 (és feltételezve a tábori kórházban), amíg az eddig elért forrásomban június 6 szerepel. Kérem, hogy nézzen utána forrásának és tájékoztasson az eredményéről, mivel a centenáriumi megemlékezéseken ez nem közömbös.

Dátum: 2015.10.04

Feladó: Lantos Mihályné

Tárgy: levél

Szeretnék valamelyik szerzetes rend feletesel beszélni súlyos dolgok vannak békásmegyeren.

Dátum: 2015.09.24

Feladó: Juristovszky zsuzsa

Tárgy: Osztrák ágoston rendi apácák

Kedves Topor István! Szeretnék megtudni informáciòkat az 50-es évekbeli es mai osztrák ágoston rendi apácák öltözékérôl! Tudna nekem segíteni, hogy hova, kihez fordulhatok ez ügyben? Köszönettel! Zsuzsa

Dátum: 2015.10.01

Feladó: Szerkesztőség

Tárgy: Re:Osztrák ágoston rendi apácák

Kedves Juristovszki Zsusza!

A kérdéssel kérem forduljon személyes levélben a szerzőhöz. Szíves türelmét kérjük a válaszadás elhúzódása esetén. Topor István főszerkesztő elérhetősége: toporistvan@gmail.com.

Köszönjük hozzászólását!

Dátum: 2015.10.31

Feladó: Topor István

Tárgy: Re:Osztrák ágoston rendi apácák

Tisztelt Juristovszky Zsuzsa!

Elnézését kérem, amiért ilyen késve válaszolok, de az utóbbi időben családi és munkahelyi elfoglaltságom miatt nem tudtam az üzenetekkel foglalkozni. Kérdésére sajnos nem tudok igazán válaszolni, mert a rendek öltözékéről csak nagyon kevés információval rendelkezem. Az osztrák ágoston rendiekkel pedig egyáltalán nem foglalkoztam. Az alábbi honlapon található cím: Ágostonrendi Apácák O.S.A. Preside Della Federazione
Via SS. Quattro Coronati, 20
I-00184 Róma
Tel.: 06-735-321

Eremo di Leceto
Via di Lecceto
I-53100 Siena
Tel.: 577-394-236
Az ágoston rendiek egyik szárnyát képezik a szerviták. Az ő magyarországi címük Szervita tér 6. Legalább is én ezt ismerem.
Üdvözlettel: Topor István

Dátum: 2013.05.23

Feladó: Härtlein Károly

Tárgy: Mit tanítsunk ezután az ember megjelenéséről?

Nem szeretnék megbántani senkit, csak a cikk íróját, az eredeti ÉS cikkéét a hozzászólásommal.

A szerző amit ír az nem igaz. Pálinkás József ilyet nem mondott, és nem írt. A viccesnek szánt tréfa, egy kicsit sem vicces. Véleményem szerint egy bunkó írta, aki nem hiszem, hogy tudja mit csinál. Az MTA elnöke nem tudom miként került a névtelen ember célkeresztjébe. Nem hiszem, hogy az eddigi munkássága alapot szolgáltatna erre.

A cikk írója a nevét sem adja ahhoz amit ír, sunyin lapít.

A lap szerkesztőségét sem értem, nekik lehetne annyi jóérzésük, ha már megjelentetik ezt a cikket, akkor kiírnák, hogy nincs valóságalapja a cikknek, nevetni kell rajta.

Tudom, hogy azt fogom visszakapni, hogy miért nem vettem észre, hogy a cikk a "páratlan oldal" kategóriába tartozik... Azért mert az cikket copy-paste-el kaptam e-mailben. Meg a linket hozzá, és egyszerűen fel sem tűnt, szerintem hasonlóan, mint Topor Istvánnak aki ezen a portálon írt a cikkhez hozzászólást. Feltételezve, hogy a cikk állításai igaza.

Härtlein Károly

Dátum: 2013.06.22

Feladó: Topor István

Tárgy: Re:Mit tanítsunk ezután az ember megjelenéséről?

Tisztelt Härtlein Úr!

Először is elnézését kérem, hogy csak most reagálok észrevételére és kritikájára, de a tanév végi hajrában nem néztem mostanában az üzenőfalra. Az írást az ÉS-ben olvastam. Természetese tisztában voltam vele, hogy ez melyik rovatban jelent meg. Igazából azért tettem föl a kiegészítéssel, mert azt tapasztalom, hogy a nagypolitika igen is előszeretettel avatkotik be a tudomány kérdéseibe. Akár ebbe a dologba is. Ezután az írás után nemsokkal avatták Nyíradonyban a Nemzeti Emlékhely első mellszobrát. Az első alkotás Attila hun fejedelmet ábrázolja. A város polgármestere, egyben országgyűlési képviselője a hivatalos történészi álláspont ellenére, amely a hun-magyar rokonságot kizárja, a következőkkel indokolta döntését: "A magyar történelem tudósai és a magyarság eredetét kutatók máig tartoznak egy világos és egyértelmű „eredetvizsgálattal”, illetve tudományos és történeti téren megalapozott állásfoglalással. Ez az állapot kételyeket és hamisságot szülhet, félrevezető lehet és rendkívül káros éppen akkor, amikor Európa országai, népei számos identitásproblémával küszködnek.
Többen votunk és a szakmai stábban is elsöprő arányban álltunk ki a hunokkal való vérrokonság történeti ténye mellett (… Őseinket felhozád Kárpát szent bércére, Általad nyert szép hazát Bendegúznak vére…), így az országban az első alkalommal Nyíradonyban láthatnak hivatalos Attila ábrázolást. Maga a hunok királya nyitja a magyarságnak, jelen emlékhelyen kiemelt időszakát meghatározó uralkodók, vezetők, tiszteletet parancsoló névsorát."
Ezek után én, mint történelemtanár magyarázzam meg diákjaimnak, hogy egyelőre semmiféle bizonyíték nincs erre, és a rokonságot a tankönyvekben cáfoló állítás a valós és nem az , amit a Milleneumi sétányon látnak. Miniszterelnökünk nyilatkozta nem is olyan régen, hogy nem lehet gyermekeinket agymosásnak alávetni. Ez nem az? Higgye el, közel 40 éves tanári pályámon láttam már furcsa dolgokat, ez is közéjük tartozik.
Tisztelettel: Topor István

Dátum: 2014.09.23

Feladó: Janó

Tárgy: Re:Re:Mit tanítsunk ezután az ember megjelenéséről?

Tanár Úrnak....! Szívesen elolvasnám a vitatott ÉS cikket eredetiben, legyen szíves belinkelni, vagy más módon megadni!
Köszönöm önnek!

1 | 2 | 3 >>

Új hozzászólás hozzáadása